Меѓународен дистрибутер

Географијата на MUK опфаќа 16 земји во Европа и Азија и постојано се проширува

Над 25 години успех

MUK има лидерски позиции од 1997 година

Уникатна експертиза

Инженерскиот тим на MUK ќе се справи со секоја, дури и најтешка задача

Над 100 производители

Дистрибутивното портфолио на MUK вклучува повеќе од 100 глобални А-брендови и


нивниот број постојано расте

 • Меѓународна логистика, формирање магацини
 • Маркетинг и консултантска поддршка за партнерите
 • Зголемување на вредноста на решенијата преку сопствената компетентност
 • Лансирање производи на пазарот, промовирање и генерирање на побарувачка
 • Техничка поддршка, гаранција и постгарантен сервис
 • Развој на партнерска мрежа

MUK е VAD дистрибутер фокусиран на IT бизнис проекти. Успешно ја развиваме дилерска мрежа во Европа и Азија повеќе од 25 години. Со помош на персонал од сертифицирани специјалисти, MUK компанијата им обезбедува на партнерите високо ниво на проектни консултации и техничка поддршка, што генерира дополнителна вредност за предложените решенија. Инженерите на MUK обезбедуваат консултантска и техничка поддршка за софтверски и хардверски решенија, спроведуваат ревизии на постоечките системи и помагаат при имплементацијата на тест платформи. Нашата флота на опрема за тестирање ни овозможува да симулираме и имплементираме широк спектар на задачи во реални услови. MUK активно им помага на интеграторите во изборот и дизајнирањето оптимални решенија. Тимот на MUK вклучува повеќе од 500 специјалисти во различни технолошки области кои се сертифицирани од водечки светски IT производители

 • Чување резервни копии (датотеки, виртуелни машини, бази на податоци) во облакот
 • Заштита од „паѓање“, обновување. Кластери со висока достапност на ниво на виртуелни машини или SQL бази на податоци
 • Управување со мобилни уреди
 • Заштита на корпоративни информации и кореспонденција
 • Распоредување на SharePoint on-line, Exchange on-line, Skype for business on-line
 • Распоредување и поставување на веб-локации, миграција на веб-страници во облакот

MUK Cloud Solutions for Business се пакети решенија и услуги за брз почеток, чија цел е да се обезбеди континуитет на бизнисот, зголемување на работната ефикасност и мобилност на вработените со обезбедување на современи безбедни алатки за соработка. Со нивна помош можете брзо и ефикасно да ги имплементирате облак технологиите во инфраструктурата на вашата организација. Концептот Cloud Solution Provider е продажен канал во кој Microsoft Office 365, AZURE, EMS, D365 и други облак услуги се достапни на месечно плаќање. MUK нуди создавање на инфраструктура „од нула“. Минимални капитални трошоци. Оптимални оперативни трошоци за изнајмување на ресурси на облак и одржување. Зголемување на инфраструктурата (раст на претпријатијата, нови територијални канцеларии, планирани скокови на оптоварување). Нови услуги во облакот интегрирани со копнената инфраструктура.

 • Гарантна поправка
 • Поправки без гаранција
 • Хардверска дијагностика
 • Продажба на резервни делови
 • Ревизија на договори за услуги
 • Изнајмување и аутсорсинг на опрема

Компанијата MUK Service успешно обезбедува услуги за поправка на компјутери од 2002 година и денес е овластен сервисен центар за APC, Hitachi Vantara, Checkpoint, Extreme Networks, Cisco, Oracle, Tripp-Lite, Grandstream, HP, Fortinet, IBM, Fujitsu, EnGenius , Dell EMC, Tescom и други производители. Квалитетот на системот за управување на компанијата MUK-Service е потврден со ISO 9001 на сертификатот на Бирото за меѓународна сертификација. Потребен е вистински професионалец за да се поправи секој дефект. Стекнувајќи искуство и секојдневна пракса, нашите сервисери го решаваат секој дефект. Професионализмот доаѓа со искуство, се усовршуваме и го зголемуваме нивото на нашето знаење. Персоналот на сервисниот центар се состои од овластени професионалци што им гарантира на клиентите висококвалитетна и професионална поправка на опремата. MUK Service ги има сите потребни технички можности за да обезбеди квалитетна услуга. Сервисниот центар врши поправки за одржување, гаранција и без гаранција од кое било ниво на сложеност. Компанијата MUK Service обезбедува изнајмување опрема и аутсорсинг, услуги за инсталација и одржување, како и информации и консултантски услуги за корпоративни клиенти во Украина, Ерменија, Белорусија, Грузија, Молдавија, Таџикистан и Казахстан.

  MUK Training Center е лидер на пазарот на ИТ образование со повеќе од 15 години искуство и голем број уникатни овластувања, тим од квалификувани инструктори и модерна инфраструктура за обука. TC порфолиото на MUK вклучува повеќе од 300 курсеви за обука од водечки ИТ компании. Забележителни статуси вклучуваат: Pearson VUE, Veeam овластен образовен центар, HPE едукативен центар, VMware овластен тренинг центар, Oracle одобрен образовен провајдер, Penta Security едукативен центар, Juniper Networks овластен образовен партнер, LearnQuest IBM Education Partner, Microsoft Education Silver Partner, ITIL Training Partner, Dell-EMC Education Services Partner, Autodesk Training Center, Grandstream Learning Center, Check Point овластен тренинг центар, Fortinet овластен тренинг центар, CommScope Training Center, Cisco Learning Center, Red Hat Certified Training Partner. Центарот за обука MUK има пристап до најсовремена наставна опрема. Квалитетот на наставата од страна на нашите инструктори е потврден многу години со високите оценки на студентите во Украина и во странство.

  • Меѓународна логистика, формирање магацини
  • Маркетинг и консултантска поддршка за партнерите
  • Зголемување на вредноста на решенијата преку сопствената компетентност
  • Лансирање производи на пазарот, промовирање и генерирање на побарувачка
  • Техничка поддршка, гаранција и постгарантен сервис
  • Развој на партнерска мрежа

  MUK е VAD дистрибутер фокусиран на IT бизнис проекти. Успешно ја развиваме дилерска мрежа во Европа и Азија повеќе од 25 години. Со помош на персонал од сертифицирани специјалисти, MUK компанијата им обезбедува на партнерите високо ниво на проектни консултации и техничка поддршка, што генерира дополнителна вредност за предложените решенија. Инженерите на MUK обезбедуваат консултантска и техничка поддршка за софтверски и хардверски решенија, спроведуваат ревизии на постоечките системи и помагаат при имплементацијата на тест платформи. Нашата флота на опрема за тестирање ни овозможува да симулираме и имплементираме широк спектар на задачи во реални услови. MUK активно им помага на интеграторите во изборот и дизајнирањето оптимални решенија. Тимот на MUK вклучува повеќе од 500 специјалисти во различни технолошки области кои се сертифицирани од водечки светски IT производители

  • Чување резервни копии (датотеки, виртуелни машини, бази на податоци) во облакот
  • Заштита од „паѓање“, обновување. Кластери со висока достапност на ниво на виртуелни машини или SQL бази на податоци
  • Управување со мобилни уреди
  • Заштита на корпоративни информации и кореспонденција
  • Распоредување на SharePoint on-line, Exchange on-line, Skype for business on-line
  • Распоредување и поставување на веб-локации, миграција на веб-страници во облакот

  MUK Cloud Solutions for Business се пакети решенија и услуги за брз почеток, чија цел е да се обезбеди континуитет на бизнисот, зголемување на работната ефикасност и мобилност на вработените со обезбедување на современи безбедни алатки за соработка. Со нивна помош можете брзо и ефикасно да ги имплементирате облак технологиите во инфраструктурата на вашата организација. Концептот Cloud Solution Provider е продажен канал во кој Microsoft Office 365, AZURE, EMS, D365 и други облак услуги се достапни на месечно плаќање. MUK нуди создавање на инфраструктура „од нула“. Минимални капитални трошоци. Оптимални оперативни трошоци за изнајмување на ресурси на облак и одржување. Зголемување на инфраструктурата (раст на претпријатијата, нови територијални канцеларии, планирани скокови на оптоварување). Нови услуги во облакот интегрирани со копнената инфраструктура.

  • Гарантна поправка
  • Поправки без гаранција
  • Хардверска дијагностика
  • Продажба на резервни делови
  • Ревизија на договори за услуги
  • Изнајмување и аутсорсинг на опрема

  Компанијата MUK Service успешно обезбедува услуги за поправка на компјутери од 2002 година и денес е овластен сервисен центар за APC, Hitachi Vantara, Checkpoint, Extreme Networks, Cisco, Oracle, Tripp-Lite, Grandstream, HP, Fortinet, IBM, Fujitsu, EnGenius , Dell EMC, Tescom и други производители. Квалитетот на системот за управување на компанијата MUK-Service е потврден со ISO 9001 на сертификатот на Бирото за меѓународна сертификација. Потребен е вистински професионалец за да се поправи секој дефект. Стекнувајќи искуство и секојдневна пракса, нашите сервисери го решаваат секој дефект. Професионализмот доаѓа со искуство, се усовршуваме и го зголемуваме нивото на нашето знаење. Персоналот на сервисниот центар се состои од овластени професионалци што им гарантира на клиентите висококвалитетна и професионална поправка на опремата. MUK Service ги има сите потребни технички можности за да обезбеди квалитетна услуга. Сервисниот центар врши поправки за одржување, гаранција и без гаранција од кое било ниво на сложеност. Компанијата MUK Service обезбедува изнајмување опрема и аутсорсинг, услуги за инсталација и одржување, како и информации и консултантски услуги за корпоративни клиенти во Украина, Ерменија, Белорусија, Грузија, Молдавија, Таџикистан и Казахстан.

   MUK Training Center е лидер на пазарот на ИТ образование со повеќе од 15 години искуство и голем број уникатни овластувања, тим од квалификувани инструктори и модерна инфраструктура за обука. TC порфолиото на MUK вклучува повеќе од 300 курсеви за обука од водечки ИТ компании. Забележителни статуси вклучуваат: Pearson VUE, Veeam овластен образовен центар, HPE едукативен центар, VMware овластен тренинг центар, Oracle одобрен образовен провајдер, Penta Security едукативен центар, Juniper Networks овластен образовен партнер, LearnQuest IBM Education Partner, Microsoft Education Silver Partner, ITIL Training Partner, Dell-EMC Education Services Partner, Autodesk Training Center, Grandstream Learning Center, Check Point овластен тренинг центар, Fortinet овластен тренинг центар, CommScope Training Center, Cisco Learning Center, Red Hat Certified Training Partner. Центарот за обука MUK има пристап до најсовремена наставна опрема. Квалитетот на наставата од страна на нашите инструктори е потврден многу години со високите оценки на студентите во Украина и во странство.

   Продавачи на МУК


   logo-vendor-3Dconnexion
   logo-vendor-4x
   logo-vendor-A10
   logo-vendor-ACTi
   logo-vendor-Advantech
   logo-vendor-AEG
   logo-vendor-Aetek
   logo-vendor-Algosec
   logo-vendor-Altaro
   logo-vendor-Amazon Web Services
   logo-vendor-Ametek
   logo-vendor-APC
   logo-vendor-AppDynamics
   logo-vendor-Arista
   logo-vendor-ASUS
   logo-vendor-Atos
   logo-vendor-AudioCodes
   logo-vendor-Autodesk
   logo-vendor-Avigilon
   logo-vendor-Avocent
   logo-vendor-Barracuda Networks
   logo-vendor-BENQ
   logo-vendor-Bitdefender
   logo-vendor-BitTitan
   logo-vendor-Brickcom
   logo-vendor-Centerm
   logo-vendor-Check Point
   logo-vendor-CISCO
   logo-vendor-Cognyte
   logo-vendor-Commscope
   logo-vendor-Conteg
   logo-vendor-DDN
   logo-vendor-Dell Technologies
   logo-vendor-Delphix
   logo-vendor-Delta Electronics
   logo-vendor-Digitus by Assmann
   logo-vendor-Dropsuite
   logo-vendor-Eaton
   logo-vendor-Ehot
   logo-vendor-Ender Turing
   logo-vendor-EnGenius
   logo-vendor-Entco
   logo-vendor-ESET
   logo-vendor-Excel Networking
   logo-vendor-Extreme
   logo-vendor-Fortinet
   logo-vendor-FS Group
   logo-vendor-Genie Networks
   logo-vendor-Geovision
   logo-vendor-Grandstream
   logo-vendor-GTB Technologies
   logo-vendor-H3C
   logo-vendor-HCL
   logo-vendor-Hikvision
   logo-vendor-Himoinsa
   logo-vendor-Hitachi Vantara
   logo-vendor-HPE
   logo-vendor-Huawei
   logo-vendor-IBM
   logo-vendor-Identiv
   logo-vendor-Iguana
   logo-vendor-Image Access
   logo-vendor-Infinidat
   logo-vendor-InFocus
   logo-vendor-Infortrend
   logo-vendor-Ivanti
   logo-vendor-Jabra GN
   logo-vendor-Juniper
   logo-vendor-Keenetic
   logo-vendor-Kingston
   logo-vendor-Kofax
   logo-vendor-Kstar
   logo-vendor-Legrand
   logo-vendor-Lenovo
   logo-vendor-Lg
   logo-vendor-Matrix
   logo-vendor-Microsoft
   logo-vendor-Nakivo
   logo-vendor-NetApp
   logo-vendor-NEXAN
   logo-vendor-NVIDIA
   logo-vendor-Oracle
   logo-vendor-PacketLight
   logo-vendor-Palo Alto
   logo-vendor-Penta Security
   logo-vendor-Plustek
   logo-vendor-Proget
   logo-vendor-Qnap
   logo-vendor-Qualys
   logo-vendor-Quest Software
   logo-vendor-RADWARE
   logo-vendor-Ranorex
   logo-vendor-RCG Power
   logo-vendor-Ricoh
   logo-vendor-RSA
   logo-vendor-Samsung DSSC
   logo-vendor-SaneBox
   logo-vendor-Smiddle
   logo-vendor-Sopar
   logo-vendor-StarWind
   logo-vendor-Stratus
   logo-vendor-Supermicro
   logo-vendor-Symantec
   logo-vendor-Tecnoware
   logo-vendor-Tescom
   logo-vendor-TrippLite
   logo-vendor-VCE
   logo-vendor-VEEAM
   logo-vendor-Veritas
   logo-vendor-Vertiv
   logo-vendor-VMWARE
   logo-vendor-YSoft
   logo-vendor-Zimbra (Synacore)
   logo-vendor-ZOOM
   • VMWARE
   • APC
   • Check Point
   • CISCO
   • Dell
   • Extreme
   • Fortinet
   • Grandstream
   • Hitachi Solutions Europe AG
   • IBM HW
   • Juniper
   • NetApp
   • Oracle
   • VEEAM
   • VMWARE
   • APC

   МUК го гради својот бизнис врз принципите на партнерство и соработка

   МUК од своето основање се фокусира на транспарентноста во односите со добавувачите и клиентите. Посветеноста на правилата за партнерство му овозможи на МUК да ја заработи довербата на пазарот и да изгради лидерска репутација

   Придобивки

   • Иновации
   • Одговорност
   • Искреност
   • Еднакви можности за вработување
   • Тимска работа и почит
   • Обука
   • Социјална одговорност

   Ако имате какви било прашања?

   Ве молиме пополнете го формуларот подолу за да ни испратите на е-пошта и ние ќе ви одговориме што е можно поскоро